Hova utazzunk idén nyáron, ha tengerpartra vágyunk?

Az idei évben felállított szempontok sokban hasonlítanak a tavalyi évhez, mivel sokan még mindig azokat a helyeket keresik, ahol összességében kevés ember fordul meg. Ma nemcsak a repülőjegyek árát, hanem a kötelező tesztek számát is figyelembe kell venni, bár egyre több úti cél kerülhet fel a listánkra.

Tény és való, hogy a repülőgépes utak még mindig nincsenek az emberek kedvencei között, de azért találni kihagyhatatlan helyeket.

Spanyolország

Az egyik nagyszerű lehetőség Spanyolország és a szigetek. Tény és való, hogy a kijutáshoz a szokásos papírmunka vár ránk, azonban a tengerpart és a finom ételek mindenkit kárpótolni fognak. Jelenleg az országban kötelesek vagyunk maszkot viselni, de a legfrissebb hírek szerint hamarosan szabadon közlekedhetünk majd.

A boltok és éttermek nyitva állnak mindenki előtt, nem kell hozzá semmilyen igazolást felmutatni. Ugyanez vonatkozik a hotelekre is, bárhol foglalhatunk szobát, nem vagyunk kötelesek újabb tesztet csináltatni.

A spanyol éghajlat minden évben egyre több turistát csalogat, mindenki választhat a kedvenc időjárása közül. Ha északra utazunk, akkor hűvösebb idővel és sziklás partokkal találkozunk, míg délen a fehér homokos standok várnak. Választhatunk a tenger és az óceán szépsége közül is, de mehetünk akár a hegyekbe.

Az erdei házak egyre több foglalást kapnak, az előnyük, hogy senkihez nem kell alkalmazkodnunk, hanem szabadon mászkálhatunk a barátokkal. A kisgyerekkel utazók is megtalálják a nekik való helyeket, de vihetjük akár a házi kedvencünket is.

Olaszország

Ha nem akarunk Európa másik végéig menni, akkor Olaszország is nagyszerű úti célnak számít. A vírushelyzet hasonlóan alakul, mint a spanyoloknál, így nyugodtan kávézhatunk, ehetünk és pihenhetünk. A közeli távolságok miatt sokan autóval indulnak útnak, arra azonban figyeljünk, hogy a katalizátor nélküli járműveket egyre több helyről kitiltják.

A rengeteg látnivaló könnyebben bejárható autóval, azonban fokozottan kell figyelni a külföldi rendszámtáblára, mivel a nagyobb városok közelében mágnesként vonzzák a rablókat.

Az olaszoknál választhatunk a hegyek és a tengerpart között, találunk eldugott házikókat és hatalmas hoteleket. Ha pedig az idei árakat nézzük meg, akkor lehet, hogy olcsóbban jön ki, mint a spanyol testvérek árai. Azoknak, akik unják a vizet, ajánlott városnéző túrákra menniük, bár ilyenkor mindig számolni kell a meleggel.

Mind a két ország a mediterrán éghajlathoz tartozik, tehát készüljünk fel a kánikulára. Ha lehet, akkor olyan hotelben szálljunk meg, ahol van a szobában saját klíma, mert így legalább az esti alvásunk garantálva lesz.

Tény és való, hogy 2021-ben még nem búcsúzhatunk el a járványtól, azonban egyre közelebb kerülünk a normális kerékvágáshoz. Úgy tűnik, hogy sokan merészkednek ki végre a lakásukból, és újra a kirándulások mellett döntenek.

Ha végül el akarjuk hagyni az országot, akkor Európán belül egyre több lehetőség közül választhatunk, de indulás előtt mindig ellenőrizzük le az aktuális szabályozásokat. Ha pedig nem merünk még nekivágni a külföldi utaknak, akkor válasszunk haza kirándulást.

Megosztás

Hasonló Bejegyzések

Egyre népszerűbbek a lovas tanyák Magyarországon

2023. november 4.|

Nem véletlenül szokták mondani, hogy a magyar lovas nemzet. A magyarság történetében a lovak és maga a lovaglás is mindig előkelő helyen szerepelt. Már akkor is fontos szerepe volt a lovaknak, amikor még nomád nép

Otthonteremtés egyszerűen? Nem lehetetlen!

2023. október 13.|

Az otthonteremtés kérdése manapság nagyon sokaknak okoz fejtörést. Az ingatlanárak az elmúlt években folyamatosan emelkedtek, de ez az építkezések esetében is így volt. Amíg régen 5-10 millió forint hitel elegendő volt ahhoz, hogy megvásároljunk egy