Ezekre a kártevőkre figyeljünk nyaraláskor

Amikor nyaralásra készülünk, akkor gyakran a várható hőmérséklettel és a napsugárzással szoktunk számolni. Azonban az állatvilág éppen annyi borsot törhet az orrunk alá, úgyhogy jó, ha még indulás előtt felkészülünk.

A tengerparti nyaralás általában egyet jelent az álommal, sokan alig várják, hogy nekivágjanak az utazásnak. A homokos tengerpart, a kellemes meleg levegő azonban más állatoknak is kedvez, úgyhogy ne lepődjünk meg. Ha például Horvátországba megyünk nyaralni, akkor fel kell készülnünk arra, hogy az országban lényegesen nagyobb számban találhatók meg a rovarok, pókok, mint a többi állat, így biztosan találkozunk velük.

Szúnyogok

Az örök ellenséget a szúnyogok jelentik, amik sajnos a sós víz ellenére is megjelennek. Főleg olyan helyeken kell számolnunk velük, ahol a tenger mellett medencék, tópartok vagy kisebb folyók vannak. Elég, ha eljövünk a tenger közeléből, és azonnal várhatjuk az inváziót. Ha nem akarjuk a nyaralást vakaródzással tölteni, akkor vigyünk magunkkal megfelelő mennyiségű riasztót.

Pókok

Nem nevezhető kártevőnek, de fel kell készülni a pókok jelenlétére. Gyakran fogjuk látni őket a lakásokban, de főleg erkélyeken és teraszokon lesznek ott. Szerencsére nem Afrikáról van szó, így nem kell a csípésüktől félni, ha nem szeretnénk osztozni velük a lakáson, akkor tegyük őket ki az udvarra. Gondoljunk arra, hogy szúnyoggal is táplálkoznak, tehát akár szívességet is tehetnek nekünk.

Kabóca

Sok parton folyamatos, zúgás szerű hangra leszünk figyelmesek. Ezek a kabócáktól jönnek, amik a közeli fákon tanyáznak, de nem kell tőlük félni, mivel nem fognak senkit megcsípni.

Állatok a vízben is

Ha pedig tengerpartra megyünk, akkor számolni kell a vízi állatok megjelenésével. Miközben szeretjük nézni a halakat, a medúzák látványa nem biztos, hogy ugyanolyan érzésekkel tölt majd el, lehetőleg kerüljük el a találkozást.

Nem kell őket bántani, mivel főleg a víz sodrásával haladnak, de nagy eséllyel fogjuk érezni a csalánszerű kiütéseket. Vigyünk búvárszemüveget, és ne csak a tengerfenéket, hanem a vízfelszínt is figyeljük.

Írta: Eurokartevoirtas.hu – Kártevőirtás kedvező árakon

Megosztás

Hasonló Bejegyzések

A finn szaunától a modern infraszaunáig

2021. szeptember 23.|

A világ minden országában találunk olyan jellegzetes elemeket, amik megkülönböztetik a többitől. Spanyolországban a hagyományos fesztiválok és a sonka, Franciaországban a turizmus és a bor, Argentínában pedig a különböző húsok.

A világ legkülönlegesebb medencéi

2021. szeptember 23.|

A szállodák megállás nélkül versengenek a turisták kegyeiért, amit különleges épületekkel, bámulatos kilátásokkal, vagy furcsának nevezhető medencékkel érnek el. Vannak olyanok, ahol a helyszín adja a varázst, máshol az elhelyezés, de akár a mélység miatt

A csodaszarvas legendája

2021. szeptember 9.|

A magyar mitológia rengeteg érdekességet tartogat az olvasó számára. A néphit, népmesék, ráolvasások és népi imák rengeteg ma is fennmaradt szokáson érezhetőek, bár a legtöbbször homályos források állnak a rendelkezésünkre.