Utazzunk okosórával? Igen!

Egyre több hordozható eszköz vesz minket körbe. A telefonok mellett megjelentek az okosórák és okoskarkötők, amik biztosan velünk maradnak egy darabig.

Ma már szinte mindegy, hogy milyen márkáról beszélünk, vannak olcsóbbak és drágábbak, egyszerűbbek és komplexek, a lényeg, hogy nagyon megnőtt a kereslet az okosórák irányába. A telefonunk segítségével azonban rengeteg hasznos funkciójuk van, amik az összes utazót segíteni fogják. Az okosórákra alkalmazott applikációk számos lehetőséget kínálnak: hasznos információkat olvashatunk, amikor szükségünk van rájuk; kérdéseket tehetünk fel hanggal; nyomon követhetjük az egészségünket; és eldönthetjük, hogy válaszolunk-e egy bejövő hívásra.

Nem véletlen, hogy az okosóra az utazások során is a segítségünkre lehet: minden, amire szükségünk van, a csuklónkon lesz, anélkül, hogy a hátizsákban kellene keresgélnünk a telefonunk után. Egyszerű hangutasításokkal megkérdezhetjük a következő járat indulási idejét, hívhatunk taxit, vagy akár asztalfoglalást is kérhetünk egy étteremben vagy szállodában. Sőt, ma már a beszállókártyát is megjeleníthetjük az óra képernyőjén, kereshetünk egy helyet a térképen, vagy beállíthatjuk az ébresztőórát.

Az okosórák szinte nélkülözhetetlenek a mindennapi életben. A csuklóra szerelt kis méretű, nagy teljesítményű számítógépek rögzítik a sporttevékenységet, mérik a pulzusszámot, GPS segítségével meghatározzák az útvonalat, és számos hír- és telefonfunkciót kínálnak. A találkozón diszkréten jelzik a hívásokat, gyorsan fizethetünk a szupermarket pénztáránál, a repülőtéren pedig a repülőjegyet közvetlenül az okosórán keresztül szkennelik be. A kis hordozható eszközöknek köszönhetően az okostelefon egyre inkább a zsebben maradhat.

Ha utazás, akkor figyeljünk az egészségünkre is

Az okosórák nemcsak a fittségünk megőrzésében segítenek, hanem az érzékelőiknek köszönhetően az egészségünkre is vigyáznak. Figyelik a pulzusszámot, hogy megtudjuk, ha stresszes pillanaton megyünk keresztül, vagy segítenek emlékeztetni önmagunkat a vízivásról, és még a speciális női egészségügyi alkalmazásokat is támogatják. Az EKG, vagyis az elektrokardiogram a legfejlettebb funkció ebben a tekintetben, amely segít nyomon követni szívünk egészségét és optimalizálni az edzést.

Néhány modell másik nagyszerű tulajdonsága, hogy a beépített SOS-hívással riasztani tudja az egészségügyi szolgálatokat és a közelben lévő családtagokat. Ha egyszerűen lenyomva tartjuk az oldalsó gombot 5-6 másodpercig, riasztást küldünk a segélyszolgálatoknak a helyzetünkkel és egy üzenettel, hogy tudassák velük, hogy valami baj van. Ez az opció nemcsak az időseknek, hanem a nagy utazóknak is jól jöhet.

Ha pedig zenére van szükségünk, hogy ritmust adjon a kiránduláshoz, azt is könnyedén megtehetjük. Mindegyik óra rendelkezik belső memóriával, így MP3 fájlokat tárolhatunk benne, de lehetőség van a Spotify és más alkalmazások telepítésére is, hogy streamingben hallgathassuk a kedvenc zenénket vagy podcastunkat. Nem számít, hogy otthon vagy külföldön tartózkodunk, mindig szükségünk lehet egy kis feltöltődésre.

Megosztás

Hasonló Bejegyzések

Az utasbiztosítás sok fejfájástól megkímél

2022. április 26.|

Az utasbiztosítás érdekessége, hogy egy olyan dologért fizetünk, amit nem akarunk megtapasztalni, és végig reméljük, hogy nem lesz rá szükség. Ettől független a nem várt események borsot törhetnek az orrunk alá.

Így lesz a saját ingatlanból kiadható nyaraló

2022. április 26.|

Sokan fontolóra veszik azt a lehetőséget, hogy nyaralás céljára bérbe adják az otthonukat, és így nyereségessé tegyék azokat a hónapokat, amikor amúgy sincs benne senki. Mások direkt úgy vásárolnak lakásokat, hogy a turistáknak adják ki,

A világ legszebb előregyártott házai

2022. április 25.|

Vidéki vagy a városi, nagy vagy kicsi, rusztikus és hagyományos vagy modernebb és minimalista. Manapság már minden ízlésnek (és pénztárcának) van előregyártott ház, és a modellek széles skáláját kínálják, amelyek kívül és belül egyaránt tetszetősek.