Utazás külföldre kevesebb pénzből

Az utazás rengeteg élménnyel jár, és főleg akkor szoktuk szeretni, ha minél olcsóbban kijön. Tény és való, hogy ezt a közeli helyeken tudjuk kivitelezni, de szerencsére van pár trükk, ami külföldön is tökéletesen működik.

A szállás kiválasztása

Az egyik biztos tipp a rokonok vagy ismerősök meglátogatása. A mai helyzetet elnézve minden családban van valaki, aki évek óta külföldön él, úgyhogy nyugodtan kihasználhatjuk az alkalmat. Ők ismerik a várost, tudják, hol vannak a jó helyek, és sokszor helyi barátaik is vannak. Ez azt jelenti, hogy azonnal a helyiekkel mozgunk, ami több izgalomhoz vezet. Azonban csak akkor támadjuk le a barátainkat, ha tényleg kapcsolatot ápolunk velük!

Ha nincsenek ismerőseink, akkor marad a szállás, azonban egyáltalán nem mindegy, hogy melyiket választjuk. Sokan évente egyszer mennek nyaralni, és ki akarják használni az alkalmat, így nem adnak le az igényeikből, és inkább a több csillagos szállodákat választják.

Ha őszinték akarunk lenni magunkkal, akkor a szállás inkább alvásra van, minden bizonnyal a város közelében fogunk lógni egész nap, tehát csak alvásra használjuk majd a szobát. Aludni pedig egy kevesebb csillaggal rendelkező, de kulturált helyen is lehet. A legfontosabb, hogy milyen messze van a belvárostól, mivel így a tömegközlekedés árát is megspóroljuk.

Hány napra és milyen áron?

Ha már külföld, akkor az sem mindegy, hogy milyen áron vesszük meg a repülőjegyet. Szerencsére ma már nem csak hotel árakat hasonlíthatunk össze, hanem a repülést is. Az összehasonlító oldalak előnye, hogy azonnal látjuk a különböző költségeket, azonban nem érdemes náluk foglalni. Ha megtaláltuk a számunkra ideális társaságot, akkor mindig közvetlenül az ő honlapjukon adjuk le a foglalást. Ezáltal elkerüljük az esetleges félreértéseket és utólagos hibákat.

Általánosságban elmondható, hogy kétféle út létezik. Az egyik a 4-5 napos, a másik a 10-14 napos. Előbbi inkább a hely felkutatásáról, túrázásról és kirándulásról szól, az utóbbi pedig a tényleges nyaralásról. Ha spórolni szeretnénk, akkor válasszuk a rövid, de mozgalmas utakat, és sose vigyünk sok holmit. A kisebb táska olcsóbb, ráadásul a későbbi ajándékok is beleférnek.

Költségvetés és tervezés

Nem beszélhetünk baráti árakról megfelelő költségvetés nélkül. Egy hosszabb nyaralás során több havi fizetésünket is elkölthetjük, azonban nem mindegy, hogy mire. Írjuk fel pontosan, hogy mennyibe kerül az utazás és a szállás, majd osszuk fel a költőpénzt minden egyes napra. Nagyon fontos, hogy ne az első nap rohanjuk le a boltokat, és ne vegyünk felesleges kacatot. Külön pont a vésztartalék elhelyezése, így sok kellemetlenségtől megkímélhetjük magunkat.

A legtöbb ember szereti a spontán dolgokat, azonban ez gyakran sok időbe telik. Ha egyik helyről a másikra megyünk, és kétszer eltévedünk közben, akkor nemcsak a nap telik el gyorsabban, hanem el is fáradunk.

Érdemes még az indulás előtt rákeresni arra, hogy milyen látnivalókra vagyunk kíváncsiak. Sokszor a belépőt online kell megvenni, így akár otthon is elintézhetjük. Innentől kezdve nincs más dolgunk, mint követni az aznapi tervet.

Megosztás

Hasonló Bejegyzések

Traktorral a világ körül

2021. július 12.|

Az emberek sokféle járművel indulnak neki a világnak. Egyesek autót bérelnek, mások lakókocsival utaznak, de arra is van példa, hogy valaki repülővel járja körbe a földet. Amikor valaki ki szeretne tűnni a tömegből, akkor gyalog

Ezekre a kártevőkre figyeljünk nyaraláskor

2021. június 26.|

Amikor nyaralásra készülünk, akkor gyakran a várható hőmérséklettel és a napsugárzással szoktunk számolni. Azonban az állatvilág éppen annyi borsot törhet az orrunk alá, úgyhogy jó, ha még indulás előtt felkészülünk.