Utazás Kamerunba – Általános információk

Kamerun a Guineai-öbölben fekvő afrikai ország. Szomszédai Nigéria, Csád, a Közép-afrikai Köztársaság, Kongó és Guinea. Az ország lakossága majdnem eléri a 26 milliót. Fővárosa Yaoundé, azonban a legnagyobb város Douala.

Kamerun éghajlata mindenütt trópusi, a csapadékmennyiség délen a legtöbb. A parti síkság mellett dombok, hegyek és esőerdők fedik, az északi részt szavanna borítja. Az ország pénzneme a közép-afrikai frank, amit érdemes előre átváltani.

A beutazás főleg légi úton lehetséges. Ehhez mindig legalább hat hónapig érvényes útlevélre van szükség, valamint egy vízumra, amit a bécsi kameruni konzulátuson lehet felvenni. A repülőtéren történő vízumfelvételről előre kell tájékozódni. Fontos, hogy a vízumnak a hazautazás napján is érvényesnek kell lennie.

A COVID-19 ellenére a beutazás lehetséges, bár a legtöbb határ jelenleg le van zárva. Az engedélyezett járatokon 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszt szükséges. Regisztrációra nincs szükség, és kötelező karantén előírás sincs.

Kamerunban palackozott vizet kell fogyasztani, emellett érdemes saját egészségügyi biztosítást kötni, és még indulás előtt gondoskodni a kötelező sárgaláz elleni oltásról.

Kamerunban több nemzeti ünnepet tartanak, ezek közül a következőkre kell figyelni:

  • február 11. – Ifjúsági nap
  • május 20. – Nemzeti ünnep
  • augusztus 15. – Nemzeti ünnep

Érdemes a helyi ünnepekről indulás előtt érdeklődni.

Kamerun északi részére erőszakos bűncselekmények és emberrablások jellemzőek, nem beszélve a terrorveszélyről. Az észak-nyugati és dél-nyugati területeken szeparalista mozgalom jelent veszélyt a turistáknak, gyakoriak a tüntetések és a zavargások.

A kormányzati épületek közelében tilos fényképezni, valamint a kábítószer fogyasztás és a homoszexualitás is súlyosan büntetendő.

A helyi közlekedés rossz minőségű utakat jelent, érdemes előre szervezett kirándulásokat vállalni. Az ország repülővel közelíthető meg, Budapestről Isztambuli átszállással lehet a fővárosba repülni. Párizsból és Brüsszelből is lehet menni, utóbbi 6 órát vesz igénybe. Fontos, hogy az országot elhagyva fizetni kell 25 dollárt, ahol se pénzváltás, se visszaadás nincs.

Megosztás

Hasonló Bejegyzések

A csodaszarvas legendája

2021. szeptember 9.|

A magyar mitológia rengeteg érdekességet tartogat az olvasó számára. A néphit, népmesék, ráolvasások és népi imák rengeteg ma is fennmaradt szokáson érezhetőek, bár a legtöbbször homályos források állnak a rendelkezésünkre.

A biciklis nyaralás egyre felkapottabb

2021. augusztus 10.|

Az utóbbi hónapok rendhagyónak számítanak, mivel mindenki megtapasztalta, hogy milyen a négy fal között szenvedni, ugyanakkor sokan felfedezték a sportok szépségét. A járványhelyzet miatt a tengerpartok és a népszerű turista célpontok kerülendő kategóriába estek, és

Traktorral a világ körül

2021. július 12.|

Az emberek sokféle járművel indulnak neki a világnak. Egyesek autót bérelnek, mások lakókocsival utaznak, de arra is van példa, hogy valaki repülővel járja körbe a földet. Amikor valaki ki szeretne tűnni a tömegből, akkor gyalog