Utazás Egyiptomba – Általános információk

Az Egyiptomi Arab Köztársaság Észak-Afrikától Délnyugat-Ázsiáig terül el, északról a Földközi-tenger határolja, keletről pedig a Vörös-tenger. Szomszédos országai Líbia, Szudán és Izrael. Fővárosa Kairó. Egyiptom a legnépesebb arab országok közé tartozik a százmilliós népességével. Pénzneme az egyiptomi font.

Egyiptom a turisták egyik legkedveltebb helyszíne, hiszen már időszámításunk előtt a negyedik évezredben államalakulatokkal találkozhattunk, a kultúra pedig a mai napig foglalkoztatja az embereket, elég csak a piramisokra vagy a Királyok völgyére gondolnunk. Ha szeretnénk elutazni oda a vírus ellenére is, ezt megtehetjük. Azonban készülnünk kell egy darab negatív COVID teszttel az indulás előtti 72 órából.

Ennek angol nyelvű, kinyomtatott, aláírt és lepecsételt PCR tesztnek kell lennie. Sem az oltást, sem pedig az vírus átvészelése nem mentesít minket a teszt alól. A reptéren ki kell tölteni egy regisztrációs lapot, ami az egészségi állapotunkra vonatkozik. Ezektől függetlenül a beutazáshoz szükségünk van magánútlevélre.

Noha a koronavírus elleni oltás nem kötelező a beutazáshoz, van néhány egyéb oltás, amiket megéri beadatni. Ilyen a hastífusz, a hepatitis A és B, illetve a veszettség elleni oltás. Egyiptomban állami és magánkórházak is vannak, turistaként ajánlott az utóbbit igénybe venni, hiába drágább, jobb a minősége és a szervezettsége. A 123 szám hívható vészhelyzet esetén.

Egyiptom muszlim ország, ennek ellenére megünneplik a húsvétot és az ortodox karácsonyt. Ezentúl a nemzeti ünnepekhez tartozik a Sínai-félsziget felszabadulásának ünnepe április 25-én. Két forradalom napja van, egyik június 30-án, ami 2013 júniusára emlékezik, illetve július 23-án, ami 1952-re emlékezik.

Az 1973-ban Izrael ellen indított háború első napját a fegyveres erős napjának hívják és október 6-án ünneplik. Az iszlám újév, a Maulid (Mohamed próféta születésnapja) és a ramadán vége az iszlám naptáron alapulnak és mindig más napra esnek.

Egyiptomban busszal, vonattal, repülővel és hajóval lehet közlekedni, sőt Kairóban még metró is van. A buszhálózat jól ki van építve, vonatozás alkalmával azonban érdemesebb népszerűbb útvonalat választani. A vízi közlekedés a Níluson népszerű, vitorlással és komppal is át lehet kelni a két part között.

Megosztás

Hasonló Bejegyzések

Traktorral a világ körül

2021. július 12.|

Az emberek sokféle járművel indulnak neki a világnak. Egyesek autót bérelnek, mások lakókocsival utaznak, de arra is van példa, hogy valaki repülővel járja körbe a földet. Amikor valaki ki szeretne tűnni a tömegből, akkor gyalog

Ezekre a kártevőkre figyeljünk nyaraláskor

2021. június 26.|

Amikor nyaralásra készülünk, akkor gyakran a várható hőmérséklettel és a napsugárzással szoktunk számolni. Azonban az állatvilág éppen annyi borsot törhet az orrunk alá, úgyhogy jó, ha még indulás előtt felkészülünk.