Utazás Egyesült Királyságba – Általános információk

Az Egyesült Királyság egység állam, amely négy országrészből tevődik össze: Anglia, Észak-Írország, Skócia, Wales. A parlament Londonban működik, de bármely gyűlés megtartására jogosultak Belfastban, Cardiffban és Edinburghban. A 19. században a világ első iparosodott államává vált, míg a 20. század elején a világ legerősebb hatalma volt.

Éghajlatát tekintve a nedves óceáni éghajlathoz soroljuk. A nyarak hűvösek a telek enyhék, magas a páratartalom és gyakori a ködképződés is. A téli átlag hőmérséklet 2- -4 fok között van, míg a nyári 14-17 fok között.

A gazdaságát tekintve elég fejlett ország, nagy hangsúlyt fektetnek a szolgáltatásokra. Ilyen a banki, biztosítási és az üzleti ágazat. 2020 januárjában végleg kilépett az Európai Unióból. Európa egyik legnagyobb gazdaságának tekintjük az itt jelenlévőt. Pénzneme az angol font.

A vas és a színesfémkohászat jellemző itt. A feldolgozóipar is jelentős, találkozhatunk itt autóiparral, repülőgyártással, elektronikai, számítás technikai iparral, textil és vegyiparral. Az ország legnagyobb ipari városa Birmingham.

A népességét tekintve elég megosztó. Rengeteg nemzetiségű ember él itt. Mint például: fehér, fekete, indiai, pakisztáni, bangladesi, kínai és kevert etnikumú is.

A közlekedés igen jó, számos úton megközelíthető ország. A vasút hossza 16878 km. a közutaké 371603km és baloldali közlekedés van. Az áruszállítás 95%-a a vízi közlekedést veszi igényben. Három fő kikötő található: London kikötője a Temze partján, Grimbsy és Immingham a keleti parton, Milford Heaven Walesben.

Nemzetközi személyszállító kompok is közlekednek, Franciaországba, Írországba, Belgiumba, Hollandiába és Spanyolországba. 470 repülőtere van. Sok fapados légitársaság üzemel, de az Egyesült Királyság légitársasága a British Airways.

Anglia Állandó ünnepei

  • Január 1. – Újév
  • Március 1. – Szent Dávid napja
  • Április 23. – Szent György napja
  • Október 31. – Halloween
  • November 30. – Szent András napja
  • December 25. – Karácsony.

AZ Egyesült Királyságba való beutazás előtt 48 órával el kell intézni online felületen a regisztrációt. Ennek visszaigazolását kérni fogják, be kell mutatni. 72 óránál régebbi Covid tesztet nem fogadnak el. 10 nap házi karantén is előírnak a beutazók számára. Az oltottság semmilyen kötelezettség alól nem mentesít.

Megosztás

Hasonló Bejegyzések

A finn szaunától a modern infraszaunáig

2021. szeptember 23.|

A világ minden országában találunk olyan jellegzetes elemeket, amik megkülönböztetik a többitől. Spanyolországban a hagyományos fesztiválok és a sonka, Franciaországban a turizmus és a bor, Argentínában pedig a különböző húsok.

A világ legkülönlegesebb medencéi

2021. szeptember 23.|

A szállodák megállás nélkül versengenek a turisták kegyeiért, amit különleges épületekkel, bámulatos kilátásokkal, vagy furcsának nevezhető medencékkel érnek el. Vannak olyanok, ahol a helyszín adja a varázst, máshol az elhelyezés, de akár a mélység miatt

A csodaszarvas legendája

2021. szeptember 9.|

A magyar mitológia rengeteg érdekességet tartogat az olvasó számára. A néphit, népmesék, ráolvasások és népi imák rengeteg ma is fennmaradt szokáson érezhetőek, bár a legtöbbször homályos források állnak a rendelkezésünkre.