Újra indulóban a turizmus, várják a külföldi turistákat

A koronavírus-járvány alaposan megtépázta a turizmust, a 2020-as évben gyakorlatilag nullára redukálva a turisták számára. A járványhelyzet ugyan még tart, és ki tudja, hogy meddig lesz életünk része a vírus, ez azonban nem jelenti azt, hogy a turizmus ne indult volna újra.

Sokan ki voltak már éhezve a közösségi élményekre, az együttlétre, a nyaralásra, pihenésre. A külföldi utazások is elmaradtak, mint ahogy külföldi turisták sem jöttek hazánkba. A turizmus már kezd éledezni, a vendégéjszakák száma folyamatosan nő és lassan visszatérnek a külföldi turisták is.

Sokan csődbe mentek

Sok hazai vállalkozás csődjét hozta a járvány, akik szálláshelyeket üzemeltettek és nem volt annyi tartalékuk, lehúzták a redőnyt. Sok vállalkozás azonban most indul vagy épp újraindul a járvány után. Sokan kifejezetten a külföldi turistákra építenek, ebben az esetben fontos a megfelelő felkészültség.

Aki most vág bele szálláshely üzemeltetésbe, vagy újra gondolva változtat működésén, érdemes nyitnia a külföldi turisták felé. Ehhez pedig elengedhetetlen az idegen nyelvek. És míg személyesen meg-megérteti magát az ember akár alapfokú nyelvtudással is, fontos, hogy egy szálláshely honlapján idegen nyelven is elérhetők legyenek az információk.

Milyen képet mutat a szálláshely

Ha egy külföldi turista szálláshelyet keres, bármilyen felületről is jut el az adott szálláshely honlapjára, fontos, hogy ott más nyelven is elérhető legyen a felület. Az angol mellett a német nyelv is fontos, hisz még mindig nagyon sok turista érkezik német nyelvterületről hazánkba.

Természetesen a helyszín mellett a képek, a környezet és persze az ár a legfőbb tényező, amikor a külföldi turisták szállást keresnek, de nagyon fontos az is, hogy a honlapra látogatva milyen idegen nyelvű szöveggel találkoznak. Egy hevenyészve, az internet segítségével lefordított szöveg akár el is veheti az ember kedvét a szállásfoglalástól. Hisz nem sugall hitelességet, komolytalanná válik a szálláshely.

Elengedhetetlen a pontos fordítás

Épp ezért tanácsos egy profi fordítóirodát felkeresni, akik pontosan, igényesen fordítják le a honlapra szánt szöveget. Hogy miért fontos ez? Mert így a szállást kereső külföldiek olyan weblappal találkoznak, amiről látják, hogy számukra készült. Világos, érthető, egyértelmű. Ráadásul az is kiderül számukra, hogy ezen a helyen szívesen fogadják a turistákat. Milyen fordításokra lehet szükség egy szálláshely esetén?

A többnyelvű honlapok ma már nem számítanak különleges ritkaságnak, akik vonzani szeretné a külföldi turistákat, érdemes több nyelven elérhetővé tenni a weboldalt. Ezen kívül az adott szálláshelyen is vannak olyan apróságok, melyeket érdemes a magyar mellett angolul és németül is közzétenni. Ilyen például egy apartman esetén egy rövid leírás az internethasználatról, egyéb berendezésekről, mint a kávéfőző, mosógép. Ezek az apró figyelmességek mind sokat számítanak, hisz aki egy olyan országban nyaral, ahol nem ismeri az anyanyelvet, minden segítségnek örül.

Megosztás

Hasonló Bejegyzések

Ha utazást tervezünk, nem mindegy, hogy mi kerül a bőröndbe

2022. július 25.|

Az utazások megszervezésénél a legidőigényesebb dolog a bőröndök bepakolása. Át kell gondolnunk, hogy mit fogunk vinni, bár még így is el szoktunk felejteni ezt-azt. Emiatt nagyon hatékony egy listát készíteni, amit az utazás előtt bármikor

Digitális nomádnak készül: világgá menne Danny Blue

2022. június 15.|

Világgá menne Danny Blue. A mentalista csak egy laptopot vinne magával az útra, azt is zölden. Hosszú útra indulna Danny Blue, hogy új élményeket szerezzen, amelyek által később akár a műsorát is bővítheti.

Görögország a favorit, Bulgáriába alig megy valaki nyaralni

2022. június 15.|

5-12 százalékkal emelkedtek az árak az utazási irodáknál. Az infláció, az euróárfolyam drasztikus emelkedése és az elszálló üzemanyagárak következtében alaphangon 5-15 százalékkal drágulhat idén a magyar turisták nyaralása.