Újra indulóban a turizmus, várják a külföldi turistákat

A koronavírus-járvány alaposan megtépázta a turizmust, a 2020-as évben gyakorlatilag nullára redukálva a turisták számára. A járványhelyzet ugyan még tart, és ki tudja, hogy meddig lesz életünk része a vírus, ez azonban nem jelenti azt, hogy a turizmus ne indult volna újra.

Sokan ki voltak már éhezve a közösségi élményekre, az együttlétre, a nyaralásra, pihenésre. A külföldi utazások is elmaradtak, mint ahogy külföldi turisták sem jöttek hazánkba. A turizmus már kezd éledezni, a vendégéjszakák száma folyamatosan nő és lassan visszatérnek a külföldi turisták is.

Sokan csődbe mentek

Sok hazai vállalkozás csődjét hozta a járvány, akik szálláshelyeket üzemeltettek és nem volt annyi tartalékuk, lehúzták a redőnyt. Sok vállalkozás azonban most indul vagy épp újraindul a járvány után. Sokan kifejezetten a külföldi turistákra építenek, ebben az esetben fontos a megfelelő felkészültség.

Aki most vág bele szálláshely üzemeltetésbe, vagy újra gondolva változtat működésén, érdemes nyitnia a külföldi turisták felé. Ehhez pedig elengedhetetlen az idegen nyelvek. És míg személyesen meg-megérteti magát az ember akár alapfokú nyelvtudással is, fontos, hogy egy szálláshely honlapján idegen nyelven is elérhetők legyenek az információk.

Milyen képet mutat a szálláshely

Ha egy külföldi turista szálláshelyet keres, bármilyen felületről is jut el az adott szálláshely honlapjára, fontos, hogy ott más nyelven is elérhető legyen a felület. Az angol mellett a német nyelv is fontos, hisz még mindig nagyon sok turista érkezik német nyelvterületről hazánkba.

Természetesen a helyszín mellett a képek, a környezet és persze az ár a legfőbb tényező, amikor a külföldi turisták szállást keresnek, de nagyon fontos az is, hogy a honlapra látogatva milyen idegen nyelvű szöveggel találkoznak. Egy hevenyészve, az internet segítségével lefordított szöveg akár el is veheti az ember kedvét a szállásfoglalástól. Hisz nem sugall hitelességet, komolytalanná válik a szálláshely.

Elengedhetetlen a pontos fordítás

Épp ezért tanácsos egy profi fordítóirodát felkeresni, akik pontosan, igényesen fordítják le a honlapra szánt szöveget. Hogy miért fontos ez? Mert így a szállást kereső külföldiek olyan weblappal találkoznak, amiről látják, hogy számukra készült. Világos, érthető, egyértelmű. Ráadásul az is kiderül számukra, hogy ezen a helyen szívesen fogadják a turistákat. Milyen fordításokra lehet szükség egy szálláshely esetén?

A többnyelvű honlapok ma már nem számítanak különleges ritkaságnak, akik vonzani szeretné a külföldi turistákat, érdemes több nyelven elérhetővé tenni a weboldalt. Ezen kívül az adott szálláshelyen is vannak olyan apróságok, melyeket érdemes a magyar mellett angolul és németül is közzétenni. Ilyen például egy apartman esetén egy rövid leírás az internethasználatról, egyéb berendezésekről, mint a kávéfőző, mosógép. Ezek az apró figyelmességek mind sokat számítanak, hisz aki egy olyan országban nyaral, ahol nem ismeri az anyanyelvet, minden segítségnek örül.

Megosztás

Hasonló Bejegyzések

Az utasbiztosítás sok fejfájástól megkímél

2022. április 26.|

Az utasbiztosítás érdekessége, hogy egy olyan dologért fizetünk, amit nem akarunk megtapasztalni, és végig reméljük, hogy nem lesz rá szükség. Ettől független a nem várt események borsot törhetnek az orrunk alá.

Így lesz a saját ingatlanból kiadható nyaraló

2022. április 26.|

Sokan fontolóra veszik azt a lehetőséget, hogy nyaralás céljára bérbe adják az otthonukat, és így nyereségessé tegyék azokat a hónapokat, amikor amúgy sincs benne senki. Mások direkt úgy vásárolnak lakásokat, hogy a turistáknak adják ki,

A világ legszebb előregyártott házai

2022. április 25.|

Vidéki vagy a városi, nagy vagy kicsi, rusztikus és hagyományos vagy modernebb és minimalista. Manapság már minden ízlésnek (és pénztárcának) van előregyártott ház, és a modellek széles skáláját kínálják, amelyek kívül és belül egyaránt tetszetősek.