Traktorral a világ körül

Az emberek sokféle járművel indulnak neki a világnak. Egyesek autót bérelnek, mások lakókocsival utaznak, de arra is van példa, hogy valaki repülővel járja körbe a földet. Amikor valaki ki szeretne tűnni a tömegből, akkor gyalog vág neki, esetleg biciklivel járja be a bolygót, de még így is lehet olyan megoldást találni, amivel könnyen bekerülünk a történelembe.

Melyik az a jármű, ami valamiért nem az utazások során jut eszünkbe? A traktor!

Tény és való, hogy az induláshoz szükség lesz egy kis átalakításra. Először is meg kell oldanunk, hogy valamivel könnyebbek és gyorsabbak legyünk, de innentől kezdve a dolog ugyanúgy működik, mint a többi autó esetében. A legfontosabb kérdés így is a hova lesz, nem pedig a mivel. Miközben gyalog bármelyik kompra vagy repülőre felmegyünk, addig a traktorral érdemes a földön maradni. Éppen ezért választottuk Európát, ahol szabadon tudunk közlekedni a legtöbb országban.

El camino traktorral

A legjobb világ körüli utaknak van valami céljuk. Cél nélkül az ember hamar megunja a kirándulásokat, és a rengeteg út közben felmerülő probléma miatt lehet, hogy inkább visszafordul. Mi azt a célt tűztük ki magunknak, hogy minden országban megnézünk egy kihagyhatatlan helyet, és ha tetszett, akkor a közelben maradunk. Választásunk először Európa egyik pontjára esett, ami nem más, mint Spanyolország. Az ország előnye, hogy az emberek nem néznek furcsán a traktorokra, ugyanakkor a legtöbb úton engedélyezett a súlyuk, tehát nem kell más alternatívák után néznünk.

Innentől kezdve csak azt kellett kitalálni, hogy mit nézünk meg. Ha valaki még nem járt a spanyoloknál, akkor is tudhatja, hogy rengeteg látnivaló várja az embert. Nehéz dönteni az északi zöld hegyek, és a déli homokos tengerpartok között. Mi végül az El camino-t választottuk, hogy az utunknak lelki célja is legyen.

A választásnál fontos volt, hogy olyan helyeken mehessünk, ahol normál körülmények között nem mennénk, viszont az El camino megtételéhez mindössze nyolc napra volt szükségünk. Egyedül az esti alváshoz választottunk kényelmesebb házakat, de ott is főleg a traktor biztonsága miatt döntöttünk így.

Irány a tenger!

A nyolc napos út után megszerettük Spanyolországot. Ha eddig az északi részben gyönyörködtünk, akkor ideje volt meglátogatni a déli strandokat. Két napig utaztunk délre, míg el nem értük az egyik legfelkapottabb turista megyét, Alicantét. Benidormról sok jót hallottunk, azonban biztosak vagyunk benne, hogy az ottaniak ritkán láttak traktoros utazókat, ami bizonyítja a rengeteg rólunk készült fényképet is.

Szerencsére könnyedén meg tudtunk állni a város külterületén, mivel a belső szűk utcák problémát okoztak volna. Egy napot töltöttünk a tengerparton, de már a következő úti célunkról társalogtunk. Spanyolország mindenkinek tetszett, de úgy döntöttünk, hogy ha már világ körüli útra indultunk, akkor ideje tovább állni. Következő megállónk Franciaország lesz, ahol újabb csodák várnak ránk. Szerencsére a traktor eddig nagyszerűen teljesített, csak azt sajnáljuk, hogy nem tudtunk bele légkondit szerelni.

Megosztás

Hasonló Bejegyzések

Ha utazást tervezünk, nem mindegy, hogy mi kerül a bőröndbe

2022. július 25.|

Az utazások megszervezésénél a legidőigényesebb dolog a bőröndök bepakolása. Át kell gondolnunk, hogy mit fogunk vinni, bár még így is el szoktunk felejteni ezt-azt. Emiatt nagyon hatékony egy listát készíteni, amit az utazás előtt bármikor

Digitális nomádnak készül: világgá menne Danny Blue

2022. június 15.|

Világgá menne Danny Blue. A mentalista csak egy laptopot vinne magával az útra, azt is zölden. Hosszú útra indulna Danny Blue, hogy új élményeket szerezzen, amelyek által később akár a műsorát is bővítheti.

Görögország a favorit, Bulgáriába alig megy valaki nyaralni

2022. június 15.|

5-12 százalékkal emelkedtek az árak az utazási irodáknál. Az infláció, az euróárfolyam drasztikus emelkedése és az elszálló üzemanyagárak következtében alaphangon 5-15 százalékkal drágulhat idén a magyar turisták nyaralása.