Így tartsd rendben a térkövet a panziód előtt

Sokan úgy gondolják, az év legszebb hónapja egyértelműen a tavasz. A meleg napsugarak, az illatos virágok, az ébredező természet kicsalogatja az embert az otthonából. Az idő ilyenkor nagyon kellemes, mert még nincs forróság, ilyenkor hatalmasat lehet túrázni, és kirándulni a családunkkal együtt.

Európa számtalan lehetőséget kínál azoknak az embereknek, akik a tavaszi évszak szépségeit szeretnék felfedezni. Ha messzire nem szeretnénk menni, akkor is elutazhatunk az ország másik felére néhány napra, hogy kedvünkre felfedezzünk egy, számunkra teljesen ismeretlen környezetet.

Nem mindegy azonban, hogy milyen szálláshelyet találunk erre a néhány napra. Tavasszal a panzió tulajdonosok is érzik a megnövekedett forgalmat, ezért rendszerint ebben a hónapban a tulajdonosok is elkezdik kicsinosítani panziójukat.

Így tisztítsd az apartmanod, vagy a panziód előtt a térkövet

A kültéri burkolatok közül jelenleg a térkő az egyik legnépszerűbb. A térkő alapvetően egy szép, modern megjelenést ad, de amellett, hogy jól néz ki, nagyon tartós, ezért is válasszák ennyien manapság ezt a burkolatot. Ahhoz azonban, hogy valóban hosszú ideig szép maradjon, rendben is kell tartanunk.

A por, és kisebb szennyeződések eltávolításához elég egy seprű vagy kefe, illetve egy kis forró víz. Söpörjük le a felületet, majd locsoljuk le a térkő felszínét forró vízzel, és a kefe, vagy a seprű segítségével sikálással távolítsuk el róla a makacsabb szennyeződéseket is. Szerencsére ez nem túl bonyolult folyamat, és látványos eredményt lehet elérni vele. A sima vizes lemosás mellett sokan alkalmazzák ecet és víz keverékét a térkő letisztításához.

Ehhez egyenlő arányban kell vizet, és fehér ecetet egy permetezőbe összekeverni, és a foltos térköveket érdemes vele kezelni. Az ecetes keveréket 5-10 percig hagyjuk a felületen, majd újra vegyük elő a kefét, és dörzsöljük át vele a nagyon koszos, foltos térkövet. Az ecet a sav miatt tudja eltüntetni a szennyeződéseket, és a foltokat.

De akár a moha eltávolításánál is bevethetjük ezt a keveréket. Sokan tudják, hogy a szódabikarbóna is egy szuper természetes tisztítószer, melynek segítségével az olajos, zsíros foltokat is eltüntethetjük az apartmanunk udvarában lévő térkő felületéről.

Sajnos ezek a foltok sima vízzel nem fognak lejönni. De jó tudni, hogy a szódabikarbóna fehérít, és szagtalanít is. Vízből és szódabikarbónából készítsünk egy sűrű keveréket, majd ezt a pasztát az érintett felületre vigyük fel, és hagyjuk hatni 15 percig. Ezt követően egy kefével érdemes átsúrolni, majd lemosni vízzel.

Miért a térkő a legjobb választás egy apartman esetében?

Bár való igaz, hogy a térkő valamivel magasabb áron van, mint a beton, mégis több szempontból ez lehet a jó megoldás akár egy apartman esetében is. Esztétikai szempontok alapján egyértelmű, hogy a térkő lesz a tökéletes választás, hiszen ezzel lehetőségünk van különböző színeket, és mintázatokat, eltérő formákat is használni. Emellett előnyük, hogy fagyállóak, és tartósak, így akár évtizedekig is bírják a használatot.

Mivel a térkő felülete kopásálló anyaggal van ellátva, nem tesz benne kárt az autóval történő beállás sem. A kopásálósága mellett a csúszás elleni védelem miatt is jobb választás lehet a térkő, mint a sima beton, így érdemes lehet a panziónk vagy az apartmanunk elé is ezt a burkolatot választanunk.

Megosztás

Hasonló Bejegyzések

Így tartsd rendben a térkövet a panziód előtt

2024. április 17.|

Sokan úgy gondolják, az év legszebb hónapja egyértelműen a tavasz. A meleg napsugarak, az illatos virágok, az ébredező természet kicsalogatja az embert az otthonából. Az idő ilyenkor nagyon kellemes, mert még nincs forróság, ilyenkor hatalmasat

A repülés fokozhatja a fogfájást

2024. január 22.|

Közismert tény, hogy ha a fogfájás megérkezik, akkor minden hirtelen hőmérsékletváltozás vagy a bizonyos textúrájú ételekbe való harapás egyszerű gondolata is fokozni fogja a kellemetlen érzést.