Hogyan nyaraljunk idén Horvátországban?

A nyár és a meleg közeledtével, egyre sürgetőbb a családi nyaralás megszervezése. A koronavírus járvány miatt, tavaly ősztől kezdve, vagy 8 hónapon keresztül határzár volt, s nem lehetett utazni. 2021. áprilisától a Horvát Kormány könnyítéséket tett a turizmus megmentése érdekében.

A Horvátországinfó szerint Horvátországba:

  • 48 óránál nem régebbi antigén vagy PCR teszttel,
  • koronavírus elleni védőoltással,
  • vagy koronavírus betegségen való átesettség

igazolásával lehet beutazni. További könnyítés, hogy Horvátország magyar nyelvű igazolást (vérvételt, koronavírus oltási könyvet) is elfogad, illetve orosz és kínai oltással is lehet utazni.

Közeli tengerpartok Horvátországban

Ha Horvátországban szeretnénk nyaralni, sokan Magyarországhoz közeli úti célokat keresnek. A Magyarországhoz legközelebbi sziget a Krk sziget. Hatalmas kiterjedésű a szárazföld. Érdemes megnézni Krk várát, a Világ legszűkebb utcáját, melyet Vrbniken találunk, majd fürödjünk jó nagyot a baskai Velika Plaza strandon. A Velika Plaza egyébként a Kvarner régió legjobb strandja.

A Krk sziget mellett Pula nagyon népszerű a magyar utasok körében. Pula városát igazából a rómaiak építették fel. Histria néven önálló római tartomány volt az egész Isztriai félsziget. Pulában az nagyon jó, hogy az óvárosában nagyon sok történelmi látnivaló van, mint az amfiteátrum, a diadalív, a Forum vagy az erőd. Ha inkább a természeti programok érdekelnek, fürödjünk egy nagyot a Kamenjak-félszigeten, vagy nézzük meg a Brijuni szigeteket.

Magyarországhoz közeli sziget még a Rab sziget. Rab szigetnek az az unikuma, hogy több, lassan mélyülő, homokos tengerpart található itt. A legnagyobb homokos strandot Loparon találjunk. Itt tényleg annyira lassan mélyül a tenger, hogy akár 2 éves kis gyerekkel is biztonságosan strandolhatunk. Lopar mellett, Supetarska Dragan és Kamporon is homokos tengerpartokat találunk.

Végezetül, a Vir sziget nagyon kedvelt még a magyarok között. Viren a legtöbb nyaraló magyar kézben van, így akkor is el leszünk a szigeten, ha semmilyen más nyelvet nem beszélünk. Nyugodtan kérjünk magyarul egy sört vagy pizzát, ki fognak szolgálni.

Fontos teendők utazás előtt

Utazás előtt ezeket mindenképpen nézzük / csináljuk meg:

  • Ellenőrizzük le, hogy érvényesek az okmányaink (személyi, forgalmi, bankkártya).
  • Csináljuk meg az egészségügyi regisztrációt az entercroatia.mup.hr weboldalon.
  • Még itthon váltsunk kunát és tankoljuk tele a kocsinkat a határ előtt, mert Horvátországban lényegesen drágább a benzin.
  • Kössünk utasbiztosítást.
  • Kétszer nézzük át az úticsomagot, meglegyen minden – nyári ruha, strandcuccok, meleg elleni védelem, kedvenc játékok a gyerekeknek, telefontöltő – hogy ne Horvátországban kelljen megvenni mindent.

Fizessünk be legalább egy, ellátást is tartalmazó, hajós kirándulásra!

Megosztás

Hasonló Bejegyzések

A csodaszarvas legendája

2021. szeptember 9.|

A magyar mitológia rengeteg érdekességet tartogat az olvasó számára. A néphit, népmesék, ráolvasások és népi imák rengeteg ma is fennmaradt szokáson érezhetőek, bár a legtöbbször homályos források állnak a rendelkezésünkre.

A biciklis nyaralás egyre felkapottabb

2021. augusztus 10.|

Az utóbbi hónapok rendhagyónak számítanak, mivel mindenki megtapasztalta, hogy milyen a négy fal között szenvedni, ugyanakkor sokan felfedezték a sportok szépségét. A járványhelyzet miatt a tengerpartok és a népszerű turista célpontok kerülendő kategóriába estek, és

Traktorral a világ körül

2021. július 12.|

Az emberek sokféle járművel indulnak neki a világnak. Egyesek autót bérelnek, mások lakókocsival utaznak, de arra is van példa, hogy valaki repülővel járja körbe a földet. Amikor valaki ki szeretne tűnni a tömegből, akkor gyalog