Hány honlapot látogatunk meg egy utazás megtervezéséhez?

Ha utazni szeretnénk, akkor az internet az első számú konzultációs forrás, amelyet a családtagok és barátok ajánlásai követnek. Sokszor csak azért változtatunk a hotelen vagy a látnivalókon, mert az egyik ismerősünknek jó, esetleg rossz tapasztalatai voltak.

Az internet gyökeresen megváltoztatta az utazás módját. Megkönnyítette a célállomás, az információk és a dokumentáció megtalálását, és a legjobb árat is könnyebbé tette. Mindennek az eredménye az, hogy szörfözünk és szörfözünk a neten, hogy utána utazhassunk.

Hány weboldalt látogatunk meg, hogy alaposan megtervezzünk egy utazást? Egy tanulmány szerint 38-at!

Igen, az utazásunkhoz 38 vagy még ennél is több weboldalt látogathatunk meg, de tudnunk kell, hogyan és mikor vásároljunk, hogy megtaláljuk a legjobb árat. A következő tippek segítenek ebben.

Jegyek vásárlása kora reggel

Mindig a kora reggeli órákban vásároljunk jegyeket, különösen repülőjegyeket. Konkrétan hajnali 1 körül. Ennek oka, hogy a légitársaságok valamivel korábban frissítik a szabad helyeket, és újra árusítják azokat a jegyeket, amelyeket előző nap vagy akár napokkal korábban nem adtak el. Egy utolsó esélyt keresnek a vásárlók megtalálására, miközben mi kihasználhatjuk az elérhető kedvezményeket.

Használjuk a böngésző inkognitó módját

Minden egyes alkalommal, amikor bármelyik keresőmotoron árakat ellenőrzünk, az a sütiknek köszönhetően rögzítésre kerül. Ha egy másik időpontban lépünk be, hogy megvásároljuk, vagy ha néhány másodperccel később valaki más is érdeklődik a járat iránt, az ár emelkedni fog. Ha azonban a keresést inkognitó módban tesszük, a keresőmotorok nem gyűjtenek információt rólunk, így ha abban a pillanatban nem döntünk a vásárlás mellett, később is visszatérhetünk.

Több keresőmotor eredményeinek összehasonlítása

Nem minden keresőmotor kínál azonos útvonalakat vagy árakat. Ráadásul az ajánlatok oldalról oldalra változnak, különösen a repülőjegy + hotel kombinációk esetében, így soha nem állhatunk meg egyetlen oldalnál. Inkább hasonlítsunk össze többet. Célszerű a legfontosabb keresőmotorokat egy inkognitó ablakban megnyitni, és ugyanazokat a keresési paramétereket megadni.

Alacsony költséggel vagy sem

Rövid repülőutakra vagy olyanokra, amelyeken rövid ideig tartózkodunk, és csak kézipoggyászt viszünk magunkkal, jobban megéri fapados járatot választani; hosszú (4-5 óránál hosszabb) repülőutakra viszont kényelmesebb hagyományos légitársasággal utazni. Ezek általában bizonyos időszakokban jelentős kedvezményeket kínálnak, úgyhogy nem kell azonnal kétségbe esnünk. Ha egy bőröndöt kell feladnunk, a hagyományos társaság nem számít fel díjat, és online is megtehetjük, így nem kell sorban állnunk a repülőtéren.

Kedden vagy csütörtökön és napfelkelte előtt

A napfelkelte előtti utazás elengedhetetlen, ha szaftos kedvezményt szeretnénk kapni. Emellett a nap első járatai általában nem késnek annyira, mint a 19 órakor induló járatok. A legolcsóbb utazási napok a kedd és a csütörtök, mivel ezek nem közvetlenül a hétvége előtt vagy a hét elején vannak. A legrosszabb napok a hétfő és a péntek.

Írta: coderweb.hu

Megosztás

Hasonló Bejegyzések

Az utasbiztosítás sok fejfájástól megkímél

2022. április 26.|

Az utasbiztosítás érdekessége, hogy egy olyan dologért fizetünk, amit nem akarunk megtapasztalni, és végig reméljük, hogy nem lesz rá szükség. Ettől független a nem várt események borsot törhetnek az orrunk alá.

Így lesz a saját ingatlanból kiadható nyaraló

2022. április 26.|

Sokan fontolóra veszik azt a lehetőséget, hogy nyaralás céljára bérbe adják az otthonukat, és így nyereségessé tegyék azokat a hónapokat, amikor amúgy sincs benne senki. Mások direkt úgy vásárolnak lakásokat, hogy a turistáknak adják ki,

A világ legszebb előregyártott házai

2022. április 25.|

Vidéki vagy a városi, nagy vagy kicsi, rusztikus és hagyományos vagy modernebb és minimalista. Manapság már minden ízlésnek (és pénztárcának) van előregyártott ház, és a modellek széles skáláját kínálják, amelyek kívül és belül egyaránt tetszetősek.