Ha utazást tervezünk, nem mindegy, hogy mi kerül a bőröndbe

Az utazások megszervezésénél a legidőigényesebb dolog a bőröndök bepakolása. Át kell gondolnunk, hogy mit fogunk vinni, bár még így is el szoktunk felejteni ezt-azt. Emiatt nagyon hatékony egy listát készíteni, amit az utazás előtt bármikor elővehetünk.

Ez az útmutató megkönnyíti az utazást. Leírjuk, hogy milyen alapvető dolgokat kell bepakolnunk a bőröndbe.

A megfelelő ruházat

Ha jól akarunk csomagolni, azt pakoljuk be, amit általában viselünk, nem pedig azt, amit szívesen felvennénk, mert például jól néz ki. A kirándulásoknál az a legfontosabb, hogy kényelmesen érezzük magunkat, úgyhogy ez nem a kísérletezés ideje. Jó trükk a csomagoláshoz, ha mindig előre gondolkodunk, és olyan ruhaszetteket teszünk össze, amik később is kombinálhatók egymással. Így biztosan nem marad a bőröndbe olyan póló, amit nem tudtunk felvenni, mert nem passzolt semmihez.

Elektronikus berendezések

Itt olyan berendezésekről fogunk beszélni, amelyek a mindennapi élet részévé váltak, és amelyek használatához bizonyos dolgok szükségesek. Ne felejtsünk el tehát töltőt csomagolni, legyen szó a fényképezőgépről, a laptopról vagy a mobiltelefonról. Ha másik országba vagy földrészre megyünk, akkor figyeljünk az adapterre is.

Tartozékok, amelyek nagyon hasznosak lehetnek

Fejpárna, maszk (ebből több darab), kézfertőtlenítő, fejhallgató, újrahasználható vizes palack, könyv vagy ebook, rágcsálnivaló, lakat és füldugó. A vizes palackot érdemes külön kiemelni, mivel üresen a repülőtérre is bevihetjük, ahol könnyen fel tudjuk tölteni a mosdóban (amennyiben iható a víz az adott országban).

Pénz és kártyák

Még ma is vannak olyan helyek, ahol nem fogunk tudni kártyával fizetni, úgyhogy mindig legyen nálunk pénz. Emellett a kártyát sem szabad otthon felejteni, mivel egyes szállodák és autóbérlők hitelkártyát kérnek garanciaként.

Neszesszer

Ez a pont egy kicsit tőlünk is függ, de vannak alap dolgok, amikről nem szabad megfeledkeznünk. Minimum gondolni kell a fogkrémre és fogkefére, a hidratáló krémre, samponra, tusfürdőre, naptejre és dezodorra. A hölgyeknek kelleni fog a smink- és hozzá tartozó sminklemosó kendők.

Kicsi, rugalmas és állítható fényképezőállvány

Miért van rá szüksége? Praktikusak és könnyűek, nem foglalnak helyet, könnyen elférnek a hátizsákban. Vannak múzeumok és más kulturális helyszínek, ahová nem engedik, hogy normál állványt vigyünk magunkkal. Ráadásul az utazó állványok sokkal könnyebben elférnek a bőröndünkben. Mivel teljes mértékben rugalmasak, bárhová felakaszthatjuk őket, és különböző szögekből készíthetünk hosszú expozíciós fotókat.

Útlevél és dokumentáció

Ez az utolsó pont, de mondhatni a legfontosabb. Az utazáshoz mindig szükség lesz dokumentumokra, útlevélre, lakcímkártyára, személyi igazolványra, vezetői engedélyre, a gyógyszereinket igazoló dokumentumokra, és mindenre, ami eszünkbe jut. Sokan úgy csinálják, hogy lefénymásolják az eredeti irataikat, és azokkal sétálnak a városokban, nehogy a pénztárcájukkal együtt elveszítsék őket.

Megosztás

Hasonló Bejegyzések

Ha utazást tervezünk, nem mindegy, hogy mi kerül a bőröndbe

2022. július 25.|

Az utazások megszervezésénél a legidőigényesebb dolog a bőröndök bepakolása. Át kell gondolnunk, hogy mit fogunk vinni, bár még így is el szoktunk felejteni ezt-azt. Emiatt nagyon hatékony egy listát készíteni, amit az utazás előtt bármikor

Digitális nomádnak készül: világgá menne Danny Blue

2022. június 15.|

Világgá menne Danny Blue. A mentalista csak egy laptopot vinne magával az útra, azt is zölden. Hosszú útra indulna Danny Blue, hogy új élményeket szerezzen, amelyek által később akár a műsorát is bővítheti.

Görögország a favorit, Bulgáriába alig megy valaki nyaralni

2022. június 15.|

5-12 százalékkal emelkedtek az árak az utazási irodáknál. Az infláció, az euróárfolyam drasztikus emelkedése és az elszálló üzemanyagárak következtében alaphangon 5-15 százalékkal drágulhat idén a magyar turisták nyaralása.