Egy nemzetközi egészségbiztosítás elég, ha külföldön nyaralunk, vagy fontos az utasbiztosítás is?

Amikor külföldi nyaralást tervezünk, nem is gondolunk bele, hogy valami baj történhet, hiszen pihenni, kikapcsolódni megyünk. Baj azonban bármikor történhet, így nem árt előre felkészülnünk a váratlan helyzetekre.

Ez persze nem azt jelenti, hogy irreális félelmeket tápláljunk magunkba, és hotelszobából se merjünk kimoccani, mondván, mi van, ha kirabolnak minket vagy elkapunk valamilyen betegséget, hanem azt, hogy gondolkodjuk előre, és kössünk megfelelő biztosítást, hogy baj esetén könnyedén orvosolni tudjuk egy problémát.

De milyen biztosítást is érdemes kötni? Akadnak, akik a medihelp.hu magán egészségbiztosításával rendelkeznek, így feleslegesnek tartják az utasbiztosítást, mások pedig ennek pont az ellenkezőjét gondolják, és akadnak olyanok is, akik egyáltalán nem kötnek biztosítást spórolási célzattal. Hiszen mekkora az esélye, hogy baj lesz? Kicsi, nem igaz? Akkor pedig minek? Nos, a helyzet az, hogy a biztosítás megléte fontos, hiszen sosem lehetünk benne biztosak, hogy nem lesz baj. Persze a kockázatok mértéket nagyban befolyásolja, hogy hova és miként utazunk, viszont az nagyon is lényeges, hogy az esetleges váratlan helyzetekre is fel legyünk készülve.

Mit tud az utasbiztosítás?

Ha külföldi nyaralást, utazást tervezünk, akkor biztos, hogy felmerül majd az utasbiztosítás kérdése. Amikor külföldre utazunk, mindenképp fontos, hogy felderítsük az eseteleges kockázatokat, és ezekre fel is készüljünk, például védőoltással, a táskába rejtett egészségügyi csomaggal, és persze az utasbiztosítás megkötésével. Az utasbiztosítás egy olyan biztosítás, ami a külföldi utazásunk során nyújt nekünk anyagi védelmet a ránk leselkedő veszélyekkel szemben, illetve szakértői segítséget biztosít telefonos segélyvonal formájába.

Az egészségünk és testi épségünk védelme nagyon fontos akkor is, ha külföldön tartózkodunk, ugyanakkor az utasbiztosítás akár tolmács vagy jogi szolgáltatást is lehetővé tesz a számunkra, ha erre van szükség. Természetesen ez biztosítási csomagtól is függ, hogy milyen szolgáltatásokat vehetünk igénybe. Általánosságban azonban elmondható, hogy az utasbiztosítás balesetek, betegségek és halál esetén fizet kártérítést, asszisztencia és jogi szolgáltatást nyújt, illetve poggyászbiztosítást is jelent. Ezek mind rendkívül hasznosak, ha külföldre utazunk és valamilyen váratlan gond történik.

Miért jó, ha az utasbiztosítás mellett magán egészségbiztosításunk is van?

Az utasbiztosítás általában a adott területen leggyakrabban előforduló biztosítási eseményekre nyújt védelmet, betegség és baleset esetén, ám megeshet, hogy olyan baj ér minket, amire a biztosítás nem terjed ki. Ilyenkor érdemes olyan nemzetközi egészségbiztosítással rendelkezni, ami ilyen helyzetekben is téríti a fekvő vagy járóbeteg ellátás költségeit. A magán egészségbiztosítások között akadnak olyanok is ugyanis, amelyek nemcsak a lakóhelyünk országára érvényesek, hanem külföldi kezelés esetén is igénybe vehetjük őket. Ez pedig hasznos lehet, ha olyan baj ér minket, amire az utasbiztosítás nem terjed ki.

Megosztás

Hasonló Bejegyzések

Egyre népszerűbbek a lovas tanyák Magyarországon

2023. november 4.|

Nem véletlenül szokták mondani, hogy a magyar lovas nemzet. A magyarság történetében a lovak és maga a lovaglás is mindig előkelő helyen szerepelt. Már akkor is fontos szerepe volt a lovaknak, amikor még nomád nép

Otthonteremtés egyszerűen? Nem lehetetlen!

2023. október 13.|

Az otthonteremtés kérdése manapság nagyon sokaknak okoz fejtörést. Az ingatlanárak az elmúlt években folyamatosan emelkedtek, de ez az építkezések esetében is így volt. Amíg régen 5-10 millió forint hitel elegendő volt ahhoz, hogy megvásároljunk egy