Az utasbiztosítás sok fejfájástól megkímél

Az utasbiztosítás érdekessége, hogy egy olyan dologért fizetünk, amit nem akarunk megtapasztalni, és végig reméljük, hogy nem lesz rá szükség. Ettől független a nem várt események borsot törhetnek az orrunk alá.

Az utasbiztosítás nemcsak betegség vagy baleset esetén nyújt fedezetet, hanem többek között a repülőjárat vagy a célállomás eléréséhez használt közlekedési eszköz késése, illetve a poggyász elvesztése, ellopása vagy károsodása esetén is. A Nationwide szerint biztosítást akkor érdemes kötni, ha nem a szomszéd városba indulunk, és szeretnénk nyugodtan aludni.

Mit fedez egy utasbiztosítás?

Sürgősségi orvosi költségek: ez az egyik legfontosabb fedezet minden utazásnál, mivel sosem tudhatjuk, hogy mi fog velünk történni. Bár minden országban fontos, hogy rendelkezzünk ilyen típusú biztosítással, valahol az egészségügyi ellátás nagyon drága.

Evakuálás és hazaszállítás: egy másik fontos fedezet az evakuálás vagy hazaszállítás abban az esetben, ha súlyos betegség miatt a legközelebbi kórházba vagy a származási országba való visszatérésre van szükség. Bár ezt általában nem szokták értékelni, egy távoli területen, például túrázás közben bekövetkező baleset esetén a biztosító fedezné a mentés költségeit.

Az utazás késése vagy megszakítása: olyan előre nem látható esemény esetén, amely az utazás megszakítására vagy törlésére kényszerít, a biztosító fedezi a költségeket, amennyiben a biztosítási kötvény kitér erre. A szállítóeszköz késése esetén a biztosító megtéríti a szállás- és tartózkodási költségeket.

Poggyász elvesztése, megrongálódása vagy ellopása: bár nem szokványos, de előfordulhat, hogy a poggyász elveszik egy megállóhelyen, vagy megrongálódik az utazás során, de el is lophatják. Ezekben az esetekben a biztosító a kötvényben szereplő összeggel kártalanítja az utazót, hogy az elveszett, megrongálódott vagy ellopott tárgyakat pótolni tudja.

Az utazás lemondása: az utazás előtt bármilyen előre nem látható esemény bekövetkezhet, amely miatt le kell mondani az utazást. Ha rendelkezünk útlemondási biztosítással, a biztosító visszatéríti az elköltött pénzt, de csak akkor, ha a biztosítási kötvényben szerepel a lemondás oka.

Extrém helyzetek, ahol érdemes biztosítást kötni

Kalandsportok: kalandsportok vagy kockázatos tevékenységek, például síelés, hegymászás vagy kajakozás esetén megnő a sérülés esélye. Ezért fontos, hogy legyen fedezet, ha ilyen típusú tevékenységeket fogunk gyakorolni, hogy el tudjunk menni egy egészségügyi központba anélkül, hogy félnünk kellene az esetleges számláktól.

Elektronika: manapság nagyon gyakori, hogy az ember laptopokkal, táblagépekkel, fényképezőgépekkel utazik. Ezért fontos, hogy legyen fedezet az elektronikus eszközökre arra az esetre, ha az utazás során valamelyikük balesetet szenved, elveszik vagy ellopják.

COVID-19 lefedettség: Manapság minden eddiginél fontosabb, hogy olyan utasbiztosítással rendelkezzünk, amely a Covid-19-re is kiterjed. Ily módon mind a diagnosztikai vizsgálatra, mind a kezelésre, sőt még az orvosi karantén miatti tartózkodás meghosszabbítására is fedezetet kapunk.

Megosztás

Hasonló Bejegyzések

Az utasbiztosítás sok fejfájástól megkímél

2022. április 26.|

Az utasbiztosítás érdekessége, hogy egy olyan dologért fizetünk, amit nem akarunk megtapasztalni, és végig reméljük, hogy nem lesz rá szükség. Ettől független a nem várt események borsot törhetnek az orrunk alá.

Így lesz a saját ingatlanból kiadható nyaraló

2022. április 26.|

Sokan fontolóra veszik azt a lehetőséget, hogy nyaralás céljára bérbe adják az otthonukat, és így nyereségessé tegyék azokat a hónapokat, amikor amúgy sincs benne senki. Mások direkt úgy vásárolnak lakásokat, hogy a turistáknak adják ki,

A világ legszebb előregyártott házai

2022. április 25.|

Vidéki vagy a városi, nagy vagy kicsi, rusztikus és hagyományos vagy modernebb és minimalista. Manapság már minden ízlésnek (és pénztárcának) van előregyártott ház, és a modellek széles skáláját kínálják, amelyek kívül és belül egyaránt tetszetősek.