A világ legszebb előregyártott házai

Vidéki vagy a városi, nagy vagy kicsi, rusztikus és hagyományos vagy modernebb és minimalista. Manapság már minden ízlésnek (és pénztárcának) van előregyártott ház, és a modellek széles skáláját kínálják, amelyek kívül és belül egyaránt tetszetősek.

A fából, acélból vagy betonból – sőt kenderből – készült épületek a fenntarthatóság és az energiahatékonyság mellett a technológiában is jártasak, értékelik a rugalmasságot, a kényelmet és a különböző igényekhez való alkalmazkodást, figyelembe véve a felhasználást és a kontextust.

Ausztráliától, Finnországig, Lettországon, Tokióban és Balin keresztül. Az előregyártott házak projektjei egyre szaporodnak itthon és külföldön, és egyre inkább hosszú távú lakásmegoldásként mutatkoznak be a vidéki (és a városi) élet élvezetéhez. Az ilyen típusú alternatív építési módok minősége sok esetben már meghaladja a hagyományos építési módokét, a gyorsaság és a viszonylag egyszerű összeszerelés előnyeivel együtt.

Eredeti ausztrál tengerparti, környezetbarát és rugalmas otthon

A tervezés a vidéki környezet hagyományos életmódjából merít, a mezőgazdasági építészeti formák elemeit kifinomult és átgondolt megközelítéssel kombinálja. Az otthon tulajdonosai nyugdíjasok, ezért a stúdió gondoskodott arról, hogy a hatékonyan kialakított részletek a tulajdonosokat szolgálják és megfeleljenek az igényeiknek.

Újrahasznosított kartondobozokból épített előregyártott ház

Uluwatu a Bali déli csücskén található hely neve. A paradicsomi környezet mellett, amelyet a látogatóknak kínál, a szörfösök egyik legjobb helye, nagyszerű hullámokkal és fehér homokos strandokkal, nem beszélve az egyéb szórakozási lehetőségekről, a sziklákon található lenyűgöző éttermekkel és bárokkal.

Előre gyártott faház szaunával és jakuzzival, hogy élvezzük a finn természetet

A két szintes, három hálószobás ház fekete nyeregtető és meghosszabbított eresz alatt helyezkedik el, a belső tér szellős, loft stílusú, puhafából készült, nyírfa és fenyő kivitelezésű, a nappaliban és az étkezőben padlótól a mennyezetig érő, alig több mint 6 méteres ablakokkal. Maga a ház oszlopokból és gerendákból, nem ülepedő rönkszerkezetekből és keresztirányú rétegelt faanyagból készült.

Északi stílus Lettországban, lenyűgöző saját kerttel

A Saka folyó és a Balti-tenger találkozásánál található egy kis halászfalu, Pāvilosta. Ezt a kis épületet régen, még a 13. században alapították tengeri kikötőként. Ma ez az alig több mint 1000 lakosú kisváros másról is ismert. A régió lakói Pāvilostát a hosszú homokos tengerparttal és a Balti-tenger hűvös vizével hozzák összefüggésbe. Egy hely, ahol élvezhetjük az érintetlen természetet, a békét és a nyugalmat, de a vízi sportokat, például a szörfözést és a búvárkodást is.

A tokiói előregyártott mini-otthon mindössze 50 négyzetméteren ötvözi a dizájnt és a kényelmet

Japán egyik nagyszerű hozzájárulása a lakásépítéshez: a miniházak. Ez a tendencia az 1990-es években jelent meg Japánban. Az ok nyilvánvaló: mivel az ország nagy népsűrűségű, és a szigeti státusz miatt korlátozott, elengedhetetlen volt, hogy lakhatási alternatívákat keressenek. Egy másik tényező a lakásárak emelkedése volt Tokióban, az ország legnépesebb városában, ahol ma több mint 9 millió ember él.

Megosztás

Hasonló Bejegyzések

Ha utazást tervezünk, nem mindegy, hogy mi kerül a bőröndbe

2022. július 25.|

Az utazások megszervezésénél a legidőigényesebb dolog a bőröndök bepakolása. Át kell gondolnunk, hogy mit fogunk vinni, bár még így is el szoktunk felejteni ezt-azt. Emiatt nagyon hatékony egy listát készíteni, amit az utazás előtt bármikor

Digitális nomádnak készül: világgá menne Danny Blue

2022. június 15.|

Világgá menne Danny Blue. A mentalista csak egy laptopot vinne magával az útra, azt is zölden. Hosszú útra indulna Danny Blue, hogy új élményeket szerezzen, amelyek által később akár a műsorát is bővítheti.

Görögország a favorit, Bulgáriába alig megy valaki nyaralni

2022. június 15.|

5-12 százalékkal emelkedtek az árak az utazási irodáknál. Az infláció, az euróárfolyam drasztikus emelkedése és az elszálló üzemanyagárak következtében alaphangon 5-15 százalékkal drágulhat idén a magyar turisták nyaralása.