A legmodernebb hőszigetelési technikák külföldről

Vannak olyan helyzetek, amikor érdemes megnézni a külföldi példákat, mivel jó ötleteket szerezhetünk, és olykor modern megoldásokat találunk. Jó példa erre a kinti hőszigetelés, ami szintén okot ad a fejlődésre.

Az egyik legfelkapottabb lehetőség például a cellulóz szigetelés, amivel az épületek teljes védelméről gondoskodnak, és rengeteg helyen megtalálhatóak. A legnagyobb előnye, hogy a tetőtér is könnyedén szigetelhető, a téli és a nyári hónapokban is érezni a hatását, miközben nem kell energiaveszteséggel számolni.

A cellulóz környezetbarát anyag, újrahasznosított újságpapírból készül, azonban nem számít tűzveszélyesnek, és a kártevők sem szeretik. A hagyományos eljárásokkal szemben azért választják ezt, mert nagyon gyorsan beépíthető, nem kell a felfordulástól félni, és csak minimális takarítással jár.

A kedvező ár mellett nagyszerű hőszigetelő, természetes anyag révén megkíméljük a környezetünket vele. Ez a magas minőségű, speciálisan kezelt anyag évek óta a külföldi kivitelezők kedvence, érdemes legalább egyszer kipróbálni.

A purhab is a felkapottak között van

A cellulóz után nem szabad a purhabról sem megfeledkezni, külföldön már évtizedek óta alap szigetelési technológiának számít. Fő előnye, hogy egyetlen nap alatt felvihető, ami sok időt spórol meg az építkezésen.

Az emberek azért szeretik, mert hőhíd mentesen szigetel, így a leghidegebb országokban is megvédi a lakókat a párától és a kinti hidegtől. A kinti és benti hőmérséklet-különbség nyáron is meglátszik, mivel ez a szigetelés tartani szokta a kellemes, hűs levegőt.

A purhab olyan anyag, ami nem veszélyes az egészségre, ugyanakkor a későbbi porladástól sem kell tartani, évek múlva is ugyanolyan kemény lesz, mint az első napokban. Ha egyszer kifújták, akkor onnantól kezdve nem öregszik, nem gombásodik, nem penészesedik, és nem eteti a rágcsálókat.

Ha pedig később a leszedése mellett döntünk, akkor kommunális szemétként kezelhető. Külföldi felkapottságát az bizonyítja, hogy itthon is egyre több ház választja, ami csökkenti az energiaveszteséget és védi a Földünket.

Forrás: Purmester.hu

Megosztás

Hasonló Bejegyzések

Újra indulóban a turizmus, várják a külföldi turistákat

2022. január 17.|

A koronavírus-járvány alaposan megtépázta a turizmust, a 2020-as évben gyakorlatilag nullára redukálva a turisták számára. A járványhelyzet ugyan még tart, és ki tudja, hogy meddig lesz életünk része a vírus, ez azonban nem jelenti azt,

Hány honlapot látogatunk meg egy utazás megtervezéséhez?

2022. január 13.|

Ha utazni szeretnénk, akkor az internet az első számú konzultációs forrás, amelyet a családtagok és barátok ajánlásai követnek. Sokszor csak azért változtatunk a hotelen vagy a látnivalókon, mert az egyik ismerősünknek jó, esetleg rossz tapasztalatai

Utazzunk okosórával? Igen!

2021. december 29.|

Egyre több hordozható eszköz vesz minket körbe. A telefonok mellett megjelentek az okosórák és okoskarkötők, amik biztosan velünk maradnak egy darabig.