A legmodernebb hőszigetelési technikák külföldről

Vannak olyan helyzetek, amikor érdemes megnézni a külföldi példákat, mivel jó ötleteket szerezhetünk, és olykor modern megoldásokat találunk. Jó példa erre a kinti hőszigetelés, ami szintén okot ad a fejlődésre.

Az egyik legfelkapottabb lehetőség például a cellulóz szigetelés, amivel az épületek teljes védelméről gondoskodnak, és rengeteg helyen megtalálhatóak. A legnagyobb előnye, hogy a tetőtér is könnyedén szigetelhető, a téli és a nyári hónapokban is érezni a hatását, miközben nem kell energiaveszteséggel számolni.

A cellulóz környezetbarát anyag, újrahasznosított újságpapírból készül, azonban nem számít tűzveszélyesnek, és a kártevők sem szeretik. A hagyományos eljárásokkal szemben azért választják ezt, mert nagyon gyorsan beépíthető, nem kell a felfordulástól félni, és csak minimális takarítással jár.

A kedvező ár mellett nagyszerű hőszigetelő, természetes anyag révén megkíméljük a környezetünket vele. Ez a magas minőségű, speciálisan kezelt anyag évek óta a külföldi kivitelezők kedvence, érdemes legalább egyszer kipróbálni.

A purhab is a felkapottak között van

A cellulóz után nem szabad a purhabról sem megfeledkezni, külföldön már évtizedek óta alap szigetelési technológiának számít. Fő előnye, hogy egyetlen nap alatt felvihető, ami sok időt spórol meg az építkezésen.

Az emberek azért szeretik, mert hőhíd mentesen szigetel, így a leghidegebb országokban is megvédi a lakókat a párától és a kinti hidegtől. A kinti és benti hőmérséklet-különbség nyáron is meglátszik, mivel ez a szigetelés tartani szokta a kellemes, hűs levegőt.

A purhab olyan anyag, ami nem veszélyes az egészségre, ugyanakkor a későbbi porladástól sem kell tartani, évek múlva is ugyanolyan kemény lesz, mint az első napokban. Ha egyszer kifújták, akkor onnantól kezdve nem öregszik, nem gombásodik, nem penészesedik, és nem eteti a rágcsálókat.

Ha pedig később a leszedése mellett döntünk, akkor kommunális szemétként kezelhető. Külföldi felkapottságát az bizonyítja, hogy itthon is egyre több ház választja, ami csökkenti az energiaveszteséget és védi a Földünket.

Forrás: Purmester.hu

Megosztás

Hasonló Bejegyzések

Traktorral a világ körül

2021. július 12.|

Az emberek sokféle járművel indulnak neki a világnak. Egyesek autót bérelnek, mások lakókocsival utaznak, de arra is van példa, hogy valaki repülővel járja körbe a földet. Amikor valaki ki szeretne tűnni a tömegből, akkor gyalog

Ezekre a kártevőkre figyeljünk nyaraláskor

2021. június 26.|

Amikor nyaralásra készülünk, akkor gyakran a várható hőmérséklettel és a napsugárzással szoktunk számolni. Azonban az állatvilág éppen annyi borsot törhet az orrunk alá, úgyhogy jó, ha még indulás előtt felkészülünk.