A biciklis nyaralás egyre felkapottabb

Az utóbbi hónapok rendhagyónak számítanak, mivel mindenki megtapasztalta, hogy milyen a négy fal között szenvedni, ugyanakkor sokan felfedezték a sportok szépségét. A járványhelyzet miatt a tengerpartok és a népszerű turista célpontok kerülendő kategóriába estek, és a legtöbben megpróbáltak magányos utakat felfedezni.

Nem véletlen, hogy egyre többen választották a kerékpártúrákat, ahol közvetlenül érintkezhetnek a természettel, ugyanakkor egyszerre kikapcsolódnak és beszélgetnek a barátaikkal.

Ma olyan úti célokra van szükségünk, amihez nem kell hónapokig tervezni, és akár pár óra alatt eljutunk. A repülőgépek nem tartoznak a megbízható kategóriába, de egy bicikli sosem fog senkit cserben hagyni, úgyhogy érdemes több helyet is kipróbálni. A városi közlekedés mellett a Balaton környéke szintén megtelt kerékpárosokkal, de néhányan inkább külfölddel szemezgetnek.

Nekik jó hírünk van, mivel a szomszédos Ausztria rengeteg nagyszerű hellyel várja a látogatókat. Sok száz kilométernyi alpesi táj várja, hogy meghódítsuk, miközben kényelmes infrastruktúra fogadja a kerékpárosokat. Mire várunk?

Miért menjünk az Alpokba?

Az Alpok egyenlő a feltöltődéssel. A friss levegő mellett fürdésre alkalmas tavak várnak mindenkit, miközben gyönyörködhetünk a havas hegycsúcsokban, örökzöld fenyőerdőkben és romantikus kastélyokban. Szó szerint mindenki megtalálja, amit keres, a kezdő biciklisektől kezdve a haladókig, a családi kirándulásra vágyók és az örömtekerők is. Ha pedig arra gondolunk, hogy nemcsak autóval, hanem vonattal is eljuthatunk álmaink városáig, akkor még csábítóbbá válik az indulás.

A Dráva környékét télen síelők, nyáron biciklisek lepik el. Ez a kerékpárút Ausztria déli tartományában vezet végig, átmegy a napfényes Karintián és a 3000 méteres hegycsúcsokon is. A kerékpár szezon kora tavasszal kezdődik, és késő őszig tudjuk élvezni, a déli lejtőket folyamatosan süti a nap. Mindenki kiválaszthatja a megfelelő nehézségi fokot, így a tókerülés mellett megpróbálkozhatunk a nagyobb hegyekkel is. A tavak mellett kell szólnia annak az előnynek, hogy pihenés gyanánt mártózhatunk is egyet.

A biciklizés előnyei

Az ausztriai bicikliutak előnye, hogy nem kell túl sok rázkódással számolni, ráadásul összeköti a tavakat. Falvakon, városokon és panorámautakon vezet keresztül, de a nagy emelkedők miatt sokan az elektromos bicikli mellett teszik le a voksukat, bár egy dolog biztos: érdemes több napra indulni. A pár órás tekerés kikapcsol, de ha egész napokra tervezünk, akkor teljes mértékben átadhatjuk magunkat a kilátásnak, a friss levegőnek és a gondtalan kikapcsolódásnak. Közben természetesen megállhatunk falatozni a helyi vendéglőkben.

Ezeknek az utaknak és a nehézségi szinteknek van azonban még egy előnyük: könnyebbé teszik a fogyókúrát. Amikor valaki szeretne megszabadulni a felesleges kilóktól, akkor mindig a sportolást tanácsolják. Ha azonban nem szeretnénk a ház körüli betonon futni, akkor válasszuk a biciklit. Hihetetlen tájak fognak elsuhanni mellettünk, miközben a várva várt fogyókúráról is gondoskodunk, és megoszthatjuk az élményt a családunkkal vagy a barátainkkal. Te mikor indulsz?

Megosztás

Hasonló Bejegyzések

A finn szaunától a modern infraszaunáig

2021. szeptember 23.|

A világ minden országában találunk olyan jellegzetes elemeket, amik megkülönböztetik a többitől. Spanyolországban a hagyományos fesztiválok és a sonka, Franciaországban a turizmus és a bor, Argentínában pedig a különböző húsok.

A világ legkülönlegesebb medencéi

2021. szeptember 23.|

A szállodák megállás nélkül versengenek a turisták kegyeiért, amit különleges épületekkel, bámulatos kilátásokkal, vagy furcsának nevezhető medencékkel érnek el. Vannak olyanok, ahol a helyszín adja a varázst, máshol az elhelyezés, de akár a mélység miatt

A csodaszarvas legendája

2021. szeptember 9.|

A magyar mitológia rengeteg érdekességet tartogat az olvasó számára. A néphit, népmesék, ráolvasások és népi imák rengeteg ma is fennmaradt szokáson érezhetőek, bár a legtöbbször homályos források állnak a rendelkezésünkre.