5 tipp, hogy a nyaralásból visszatérve a tökéletesség fogadjon mindenkit

Itt a jó idő, úgyhogy a legtöbben már a nyaraláson gondolkodnak. Viszont nem mindegy, hogy miként hagyjuk hátra az otthonunkat, ellenkező esetben kellemetlen meglepetésben lehet részünk. Ezért összeírtunk pár tippet, amiket még az utazás előtt meg kell tennünk, hogy tényleg a pihenésről szóljon a hazatérés is.

Alapos tisztítás

A nyár kétségtelenül a legjobb időszak arra, hogy alaposabban kitakarítsuk az otthonunkat. Igaz, hogy senki se akar a munkára gondolni közvetlenül a nyaralás előtt, de akár hisszük, akár nem, fontos, hogy a házat makulátlanul hagyjuk, mielőtt néhány napra elszökénk. Ezzel egyrészt megakadályozzuk, hogy a maradékok baktériumfészekké váljanak a távollétünk alatt, valamint a tisztítással elkerülhetők a kellemetlen szagok és a kitörölhetetlen foltok.

Az sem utolsó szempont, hogy sokkal kellemesebb lesz hazatérni, amikor a pihenő napok vagy hetek véget érnek. Ezáltal egy lépéssel közelebb kerülünk a rettegett vakáció utáni depresszió leküzdéséhez. Csak arra van szükségünk, hogy a megérkezésünkkor tiszta és barátságos helyet találjunk.

Kerüljük a rossz szagokat

Ha lehet, akkor ne hagyjunk ételt a hűtőben. Inkább vigyük magunkkal, vagy ajándékozzuk el annak a személynek, aki a növényeinkre és az állatainkra vigyáz. Ha mégis hátrahagyunk valamit, akkor mindig ellenőrizzük a szavatosságát. Az is sokat segít, ha lefagyasztjuk az ételeket, mert így biztosan nem lesz semmi bajuk, és a hosszabb nyaralásokra is elmehetünk.

Ne felejtsük el kitakarítani a készülékeket és kiüríteni a mosogatógépet. Az edényekben, fazekakban és poharakban lévő ételmaradékok nagyon rossz szagot áraszthatnak, ha néhány napig bent maradnak. Induláskor ürítsük ki a szemeteseket, így biztosítjuk, hogy nem hagyunk magunk után maradékot.

Zárjuk el a gáz- és vízellátást, és kapcsoljuk ki az áramot

Kerüljük el a váratlan szivárgást a víz és a gáz elzárásával. Egy olyan kazán, amely akkor van bekapcsolva, amikor nem vagyunk otthon, mindig veszélyt jelent. És mi a helyzet a váratlan vízszivárgással, amely eláraszthatja a szomszédok házát is? Inkább hagyjunk mindent kikapcsolva, hogy elkerüljük a kellemetlen meglepetéseket.

Ami az áramot illeti, ha valamit a hűtőben hagyunk, akkor ne kapcsoljuk le. De ne felejtsünk el kihúzni minden elektromos készüléket, így elkerülhetjük a pazarlást, és túlterhelés vagy vihar esetén megakadályozzuk, hogy tönkre menjenek.

Zárjuk be az ajtókat és ablakokat, és hagyjuk a redőnyöket félmagasságban.

Fontos, hogy a ház minden lehetséges bejáratát lezárjuk: a külső ablakokat, teraszablakokat és ajtókat. A teljesen lehúzott redőnyök azt jelentik, hogy nincs senki otthon, tehát inkább hagyjuk fent.

Hagyjuk a kulcsokat egy szomszédnál vagy egy olyan személynél, akiben megbízunk

Mindig történhet valami váratlan, ezért tanácsos a kulcsot egy ismerősénél hagyni. Ha ezt a lépést szeretnénk kihagyni, akkor még mindig rábízhatjuk magunkat a biztonsági kamerákra és riasztókra, amik helyettünk őrködnek az otthonunkban.

Megosztás

Hasonló Bejegyzések

Ha utazást tervezünk, nem mindegy, hogy mi kerül a bőröndbe

2022. július 25.|

Az utazások megszervezésénél a legidőigényesebb dolog a bőröndök bepakolása. Át kell gondolnunk, hogy mit fogunk vinni, bár még így is el szoktunk felejteni ezt-azt. Emiatt nagyon hatékony egy listát készíteni, amit az utazás előtt bármikor

Digitális nomádnak készül: világgá menne Danny Blue

2022. június 15.|

Világgá menne Danny Blue. A mentalista csak egy laptopot vinne magával az útra, azt is zölden. Hosszú útra indulna Danny Blue, hogy új élményeket szerezzen, amelyek által később akár a műsorát is bővítheti.

Görögország a favorit, Bulgáriába alig megy valaki nyaralni

2022. június 15.|

5-12 százalékkal emelkedtek az árak az utazási irodáknál. Az infláció, az euróárfolyam drasztikus emelkedése és az elszálló üzemanyagárak következtében alaphangon 5-15 százalékkal drágulhat idén a magyar turisták nyaralása.